Czy na diecie można jeść lody?
Podsumowanie. Jedzenie lodów na diecie jest możliwe, o ile jest to robione z umiarem i świadomie. Wybierając lody niskokaloryczne, na bazie jogurtu, sorbety czy lody … Czytaj więcej
Podsumowanie. Jedzenie lodów na diecie jest możliwe, o ile jest to robione z umiarem i świadomie. Wybierając lody niskokaloryczne, na bazie jogurtu, sorbety czy lody … Czytaj więcej
Owsianka, czy to surowa (namoczona wcześniej przez kilka godzin), czy też ugotowana, dostarcza organizmowi wielu substancji odżywczych, witamin i minerałów, a jej codzienne spożywanie przynosi … Czytaj więcej
Musisz jeść mniej, niż wydatkuje twój organizm. Aby pozbyć się 1 kilograma tłuszczu, musisz spalić 7000 kcal, czyli 1000 kcal dziennie, jeśli masz w planie … Czytaj więcej
Zgodnie z zaleceniami specjalistów, deficyt kaloryczny nie powinien przekraczać 500 kcal dziennie u osób z nadwagą i 1000 kcal dziennie u osób bardzo otyłych. Planując … Czytaj więcej
Jak obliczyc deficyt kaloryczny na redukcji? Musisz jeść mniej, niż wydatkuje twój organizm. Aby pozbyć się 1 kilograma tłuszczu, musisz spalić 7000 kcal, czyli 1000 … Czytaj więcej
Jak ugotować ryż w torebkach? Ryż w torebkach cieszy się dużą popularnością, ponieważ jest wyjątkowo łatwy w przygotowaniu. Wystarczy zanurzyć woreczek w osolonej wodzie i … Czytaj więcej
Szklanka ryżu białego, długoziarnistego waży 190g. Jak odmierzyć ryż? Jak ugotować ryż na sypko – proporcje Odmierzając samodzielnie jego ilość, warto wiedzieć, ile wody na … Czytaj więcej
Ryż może być elementem diety odchudzającej. Warto wybierać przede wszystkim gatunki zawierające więcej błonnika i niższy indeks glikemiczny, czyli ryż brązowy, czerwony i czarny. Jest … Czytaj więcej
Przygotowując lekki obiad, warto postawić na danie na bazie ryżu. Ryż na sypko, nazywany też al dente, jest smaczniejszy i lepiej komponuje się z wieloma … Czytaj więcej
Produkty skrobiowe-makaron, ryż i ziemniaki po ugotowaniu i zamrożeniu nie nadają się do spożycia. Po wyjęciu z zamrażalnika stają się miękkie, papkowate, tracą swoją konsystencję, … Czytaj więcej
Gdy ryż wchłonie wodę, ale jest al dente Nie każdy lubi ryż, który jest al dente, czyli ugotowany, ale nadal trochę twardawy. Jeśli wyłączyliśmy go … Czytaj więcej
Makarony czy ryże gotowane al dente są zdrowsze, zawierają mniej kalorii oraz lepiej smakują. Ugotowany w ten sposób makaron ma mniejszy indeks glikemiczny, czyli nie … Czytaj więcej